Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de pàgina web. Com configurar

Així mateix, ASSOCIACIO DEL MUSEU DE LA CIENCIA I DE LA TECNICA I D'ARQUEOLOGIA INDUSTRIAL DE CATALUNYA informa a l'usuari que té la possibilitat de configurar el seu navegador de manera que se li informi de la recepció de cookies, podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur.

A continuació li proporcionem els enllaços de diversos navegadors, a través dels quals podrà realitzar aquesta configuració:

On som?
Àrea socis

Per accedir als continguts complets del web és necessari ser soci de l'AMCTAIC

Fer-se soci
Lloc de realització:
Associació d’Enginyers Industrials
de Catalunya
Via Laietana, 39
08002 Barcelona

Hora:
18.30 h
Activitat gratuïta

Per confirmar l’assistència podeu fer-ho a l’adreça secretaria@amctaic.org o al telèfon 93 780 37 87

Coordinat per Assumpció Feliu i Torras

Forum de Patrimoni Industrial

El Fòrum de Patrimoni Industrial té per objectiu fomentar el debat sobre els temes relacionats amb l'existència i la història del patrimoni tècnic i industrial de Catalunya.
També vol ser un aparador per donar a conèixer projectes i iniciatives de patrimoni industrial que es donen en el nostre país.

Programació anual

Dilluns 27 de setembre de 2021

Idees per la transició ferroviària a Catalunya

La xerrada mostrarà el recull de les idees del llibre per donar a conèixer i concloure amb quines són les oportunitats de millora proposades, malgrat les dificultats i una situació poc alentidora.

Entre d’altres, les principals Idees serien quines són les oportunitats d’incorporar el ferrocarril ibèric al sistema europeu, l’anàlisi de les xarxes d’alta velocitat, mercaderies i convencionals espanyoles, diagnòstic específic i objectius a assolir per la xarxa convencional catalana i quines són les propostes de millora de les xarxes catalanes sota les hipòtesis progressistes.

Santiago Montero Homs (Barcelona, 1946)
Enginyer Industrial. (Barcelona 1972). Ha estat alt directiu en empreses de instal·lacions metàl·liques, energètiques i de seguretat. Com assessor del President de la Cambra de Comerç de Barcelona (1990-2011) va participar directament en la gestió del temes firals, portuaris, ferroviaris i aeroportuaris.

Carles Viader Soler (Barcelona, 1974)
Enginyer de Camins. (Barcelona 2000). Ha estat treballant en els principals projectes ferroviaris a Barcelona entre 1999-2011 des de llavors està establert a Londres treballant en el disseny del projecte d’alta velocitat britànica i varis projectes de noves línies a EEUU i Països Bàltics.

Podeu obtenir el llibre a la llibreria La Capell mitjançant el següent enllaç: La Capell.com

Lloc: Conferència en format híbrid, presencial i plataforma ZOOM.
Per participar i obtenir enllaç del ZOOM es molt recomanable fer inscripció prèvia al telèfon: 93 780 37 87 o bé secretaria@amctaic.org
Caldrà indicar si l'assistència serà presencial o per ZOOM i confirmar tres dies abans.

Hora: 18.30 h

Vídeo YouTube

Dilluns 25 d'octubre de 2021

L'arquitectura industrial d'Elias Rogent i Amat

L’arquitectura industrial d’Elias Rogent i Amat.
L’arquitecte Elias Rogent i Amat (Barcelona, 1821-1897) conegut pels seus edificis com la Universitat de Barcelona o la restauració del Monestir de Ripoll passant per múltiples construccions a l’Eixample barceloní, per haver creat a Barcelona la Escuela Provincial de Arquitectura o ser el Director General de l’Exposició Universal del 1888, també va projectar i construir edificis de caire industrial.  En coneixerem alguns d’ells i els canvis legals que, durant la segona meitat del segle XIX van consolidar les competències tècniques i legals de les professions d’arquitecte i d’enginyer. Aquesta sessió del Fòrum serà l’aportació de l’AMCTAIC als actes de commemoració del 2n Centenari del seu naixement.

Jordi Rogent i Albiol (Barcelona, 1948)
Arquitecte i Diplomat en Urbanisme. Coautor de nombrosos edificis de nova planta, de restauracions i rehabilitacions, de Plans d’Ordenació i Especials de Protecció i Catàlegs  del Patrimoni Construït i d’Expedients de Declaració Monumental d’edificis i conjunts. Cap del Departament de Patrimoni Arquitectònic de l’Ajuntament de Barcelona 1993-2013. Vocal de la Junta Directiva de l’AMCTAIC i membre del Jurat dels Premis Bonaplata (categoria Rehabilitació) des del 2005   

Lloc: Conferència en format híbrid, presencial i plataforma ZOOM.
Per participar i obtenir enllaç del ZOOM es molt recomanable fer inscripció prèvia al telèfon: 93 780 37 87 o bé secretaria@amctaic.org
Caldrà indicar si l'assistència serà presencial o per ZOOM i confirmar tres dies abans.

Hora: 18.30 h

Vídeo YouTube

Dilluns 29 de novembre de 2021

La trajectòria i els projectes de futur dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

A càrrec de Antoni Gras i Font, enginyer tècnic en transports i serveis urbans per la Universitat Politècnica de Madrid.

Després d’uns primers anys treballant al Departament de Vialitat de l’Ajuntament de Terrassa i a l’Entitat Metropolitana del Transport, el 1988 ingressa a FGC. La seva activitat a FGC sempre ha estat relacionada amb la planificació estratègica i els estudis tècnics i, des del 2014, la seva responsabilitat també s’estén al patrimoni històric ferroviari d’FGC.

Lloc: Conferència en format híbrid, presencial i plataforma ZOOM.
Per participar i obtenir enllaç del ZOOM es molt recomanable fer inscripció prèvia al telèfon: 93 780 37 87 o bé secretaria@amctaic.org
Caldrà indicar si l'assistència serà presencial o per ZOOM i confirmar tres dies abans.

Hora: 18:30 h
Auditori Pompeu Fabra. Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya. Via Laietana, 39.08003 Barcelona.

YouTube Conferència Antoni Gras i Font

Dilluns 26 d'abril de 2021

L'Any Europeu del Ferrocarril: nova etapa del viatge del Museu de Ferrocarril

Conferència a càrrec de Pilar Garcia, directora del Museu del Ferrocarril de Catalunya. Llicenciada en Història Contemporània i Màster en Gestió del Patrimoni i Coaching en lideratge personal.

El 2021 es celebra l’Any Europeu del Ferrocarril i aquest motiu representa una nova oportunitat d’exposar els canvis i les innovacions que s’han introduït en el Museu del Ferrocarril de Catalunya els darrers anys. Aquestes transformacions han permès la consolidació i projecció d’aquest equipament de patrimoni industrial com a referent museològic a Catalunya. Els expansius projectes de preservació, museografia, comunicació o gestió en els que es treballa enguany, marquen l’agenda de present i futur. La completa recuperació i interpretació del valuós llegat de bens mobles, immobles i documentals que es custodia a Vilanova i la Geltrú facilita l’apropament i el coneixement per part de la ciutadania del paper cabdal del ferrocarril en la nostra historia contemporània. La funció dels museus com a vehicles col·laboratius de divulgació i educació resulta  essencial en aquests moments. L’objectiu comú és contribuir al benestar de les persones des del punt de vista cultural i, en el cas del món dels trens, per sensibilitzar de la significació de la mobilitat col·lectiva per a fer un món més sostenible, segur i acollidor. El Museu del Ferrocarril de Catalunya participa de la tendència innovadora, inclusiva i interactiva dels equipaments patrimonials, de manera que pel 2021, coincidint amb la designació per la Comissió Europea de l’Any del Ferrocarril, ha organitzat un seguit d’activitats presencials i virtuals per a facilitar la descoberta i l’apropament de les persones a la cultura del ferrocarril i als beneficis que suposa des d’un espai únic del país.

Pilar Garcia Fuertes és Llicenciada en Història Contemporània per la Universitat  Autònoma de Barcelona i Màster en Museologia i Gestió del Patrimoni i de Coaching i Lideratge, els dos per la UB.

La part més important de la seva trajectòria professional ha estat vinculada al món del ferrocarril. A Renfe va exercir, entre d’altres, de Delegada de Comunicació, Gerent d’Estacions, així com responsable del Corredor Transversal i Gerent del Corredor Mediterràni, en aquest càrrec va ser l’encarregada de la implantació del servei EUROMED, producte que va posar les bases de la modernització del servei de viatgers de llarg recorregut a la xarxa convencional.

Des de 1998 és Directora del Museu del Ferrocarril de Catalunya. És coordinadora del Consell Assessor del Màster de Sistemes Ferroviaris i Tracció Elèctrica de la UPC, professora col·laboradora d’aquest Màster i del de Innovació Turística i cultural de la UB i Vocal de la Junta de Museus de la Generalitat de Catalunya.

Ha publicat dos llibres (2004 i 2008) Viatge pels Plecs de la Memòria i Quadern de llum taronja, publicacions que barregen el relat intimista, l'anàlisi de la condició humana i la narració històrica i  ha participat en diferents publicacions de l’àmbit del ferrocarril.

Lloc: Conferència en línia, mitjançant la plataforma ZOOM. Per connectar es necessitarà enllaç, que enviarem més endavant, prèvia inscripció.

Hora: 18.30 h

Cal fer inscripció prèvia al telèfon: 93 780 37 87 o bé secretaria@amctaic.org

Vídeo YouTube 26.04.21

Dilluns 31 de maig de 2021

Retorno al patrimonio: Industrias alimentarias, memoria, innovación social y buenas prácticas patrimoniales

A càrrec de Miguel Ángel Álvarez Areces, presidente de INCUNA ( Industria, Cultura y Naturaleza)

Un patrimonio que se ha puesto de manifiesto en la importancia de las técnicas y prácticas de las industrias alimentarias, en la sostenibilidad necesaria de lugares singulares, en la isocronía del paisaje y en la visión integral del patrimonio industrial que forma parte de una histórica cadena de valor en permanente evolución.
De ahí la urgente necesidad de preservar un patrimonio material e inmaterial tan vulnerable.

El patrimonio industrial agroalimentario es un patrimonio esencial, que va dejando testimonio de la memoria del trabajo y de la producción, y que hoy vive una etapa de innovación social y experiencias de buenas prácticas patrimoniales que obligan a repensar el planeamiento equilibrado del territorio, evitando el despoblamiento y el reto demográfico, valorizando los testimonios de lo cotidiano en el diálogo intercultural, en una dialéctica actual del patrimonio material e inmaterial agroalimentario con las nuevas necesidades urbanas.

Miguel Ángel Alvarez Areces, economista soci fundador en 1999 i president de la Asociación de arqueología y patrimonio industrial INCUNA (Industria, Cultura y Naturaleza). Membre honorari del Comité Internacional para la Conservación del Patrimonio Industrial TICCIH España, sent president des de 2004 fins 2019, actualment membre de la junta directiva. Director de la revista Ábaco de cultura y ciencias sociales des del 1986 i director de col·leccions editorials de CICEES “Los ojos de la memoria”, “La herencia recuperada”, Máquina de palabras” i “Caravasar” dedicades al patrimoni cultural i industrial, turisme, sociologia, historia, desenvolupament local i gestió urbana. Forma part del Consell de redacció de vàries revistes, així com director de projectes, comissari de la exposició Tracks (Memory) i autor de més d’un centenar de publicacions sobre patrimoni industrial, economia del paisatge i energia, desenvolupament local, turisme i economia cultural.

Hora: 18.30 h

Lloc: Conferència en castellà i en línia, mitjançant la plataforma ZOOM.
Per connectar es necessitarà enllaç, que enviarem més endavant, prèvia inscripció al telèfon 93 780 37 87 //  638 320 070 o bé secretaria@amctaic.org.

Avís important. Per qüestions de seguretat l'enllaç que us facilitarem és només per ús dels socis, no es pot publicar a webs, xarxes socials ni fer difusió.

Dilluns 14 de juny de 2021

El parc de xemeneies industrials d'Alcoi i el seu entorn, paisatge diari que evidencia la seva història industrial

La chimenea de una fábrica es el elemento arquitectónico más visible del paisaje de toda ciudad que haya abordado su industrialización durante la 1ª Revolución Industrial del Siglo XIX.

Aunque en los primeros momentos, los ejes motrices de las fábricas son accionados por la energía hidráulica, esto dura sólo unas décadas. La máquina de vapor, desarrollada a principios de dicho siglo, pronto substituye a la rueda hidráulica. Y así continua hasta la aparición y difusión de la energía y el motor eléctricos, ya en el Siglo XX.

Durante más de 100 años, la presencia de una chimenea delata invariablemente la existencia de una fábrica. Y, aún con la llegada de la electricidad, las calderas siguen siendo elemento indispensable en múltiples actividades industriales, - papeleras, químicas, alimentación, etc. - por lo que, asociadas a ellas, las chimeneas de ladrillos se siguen construyendo hasta bien entrada la segunda mitad del Siglo XX. Algunas, verdaderas joyas de la arquitectura industrial.

Situadas en Alcoy y su área de influencia, las 128 chimeneas inventariadas y estudiadas por Ramón Molina Ferrero hace una década, construidas todas entre 1830 y 1960, son el testimonio público del éxito con el que la ciudad abordó el proceso de industrialización. Y muchas de ellas siguen hoy en pie, dándole al paisaje urbano el aire de la “atmosfera industrial” que Alfred Marshall aseguró que se respiraba en los distritos industriales.

Ramon Molina Ferrero (Alcoi 1942).

Va fer tota la vida laboral a la societat d’assegurances LA UNION ALCOYANA, on es va jubilar al 2008, com a cap de l’àrea de Comptabilitat desprès de 50 anys  a la empresa. Va cursar Geografia e Historia (1984-89) a la Universitat d’Alacant, on va accedir a traves  d’ingrés per a majors de 25 anys.

Desprès d’un curs sobre Arqueologia Industrial  impartit a la mateixa Universitat, va formar part del grup que va elaborar  el catàleg del patrimoni industrial a l’àrea de l’alcoià-comtat. Ha participat en diverses Jornades i Congressos sobre Arqueologia Industrial, amb diversos treballs sobre Industria i Habitatge i publicat articles al voltant de industries i manufactures locals, com el vidre, els tints o la industria metal·lúrgica. També  va participar en la redacció de la “Enciclopèdia Valenciana d’arqueologia Industrial”, dirigida per Manuel Cerdà. Al 2008 va ser comisari de la exposició “La Union Alcoyana. Una historia viva. Des de 1877” i autor del llibre que l’acompanyava.

El treball mes important ha estat la publicació al nº 20 de la Revista Recerques del Museu d’Alcoi, de l’article “Las chimeneas industriales de ladrillo”, article que des del 2011 fins ara ha tingut mes de 6000 visites comptabilitzades

Ha col·laborat amb el Butlletí de l’AMTEIC amb diversos articles. Als números 45 i 50 sobre la industrialització al curs del riu Molinar i un altre en el darrer numero 83 conjuntament  amb el professor Enrique Masià, sobre la primera utilització  del vapor a la industria alcoiana i a lEstat.

Enrique J. Masiá Buades (Alcoy, 1947)

Doctor Ingeniero Industrial (UPV, 1999). MBA (CESEM, 1977). Ingeniero Industrial (ETSEIB, 1972).

Profesor Titular del Departamento de Organización de Empresas, de la UPV. Área de Economía de Empresa y Política Industrial y Tecnológica. Director del Campus de Alcoy de la Universidad Politécnica de Valencia y de la Escuela Politécnica Superior de Alcoy, (2004 – 2012). Especialista en la Gestión del Conocimiento orientada al desarrollo de los Sistemas Territoriales de Innovación. Creador del Modelo STRELNET (Structural Relationship Network), metodología de clustering enfocada a la competitividad territorial de redes de empresas. Autor de diversos libros, artículos en revistas especializadas y ponencias en Congresos Nacionales e Internacionales, con más de 500 citas documentadas.

Empresario. Fundador y Presidente DATO – Asociación Empresarial (1980 – 2003). Fundador y Presidente de la RECCV – Red Empresarial de las Comarcas Centrales de la Comunidad Valenciana. (1997 – 2001). Promotor de FEDAC – Federación de Empresarios de l’Alcoià-Comtat (2004). Miembro del Comité Ejecutivo de COEPA (Confederación Empresarial de Empresarios de la Provincia de Alicante) (1996 – 2004). Vicepresidente y miembro del Comité Ejecutivo de la Cámara Oficial de Comercio e Industria de Alcoy (1975 – 2000). Miembro de la Junta Directiva de CIERVAL (Confederación Empresarial de la Comunidad Valenciana) (1997 – 2004). Presidente del CEEI – Centro Europeo de Empresas e Innovación de Alcoy (1991 a 1997). Miembro del Consejo Rector de AIMME (Asociación de Investigación Metal Mecánica e Industrias Afines), Instituto de Investigación de la Red IMPIVA de la GV (1991 – 2009).

Vocal de la Comisión Gestora del Plan Valenciano de Ciencia y Tecnología de la Generalitat Valenciana (1995-1998). Vocal de IFA – Institución Ferial Alicantina. Desde 2014.

Presidente de la Asociación ALCOY INDUSTRIAL. Desde 2017.

Dilluns 25 de Gener de 2021

D'empresa colonial a empresa multinacional: La Companyia General de Tabacs de Filipines.

Conferència a càrrec de Martín Rodrigo y Alharilla, professor titular d'història contemporània, Universitat Pompeu Fabra.

El juny de 1881 el govern espanyol va decretar la fi de l’estanc del tabac a les Illes Filipines i uns mesos més tard es va crear, a Barcelona i a partir d’inversors espanyols i francesos, una gran empresa anomenada Compañía General de Tabacos de Filipinas, coneguda en aquell país com a Tabacalera. Parlem d’una firma que va néixer amb la voluntat de cobrir el forat que deixava la hisenda espanyola a l’arxipèlag asiàtic en el sector del tabac però que ràpidament va participar en altres rams de l’economia insular i, fins i tot, fora d’aquell territori. Concebuda com a empresa veritablement colonial, Tabacs de Filipines va ser capaç d’adaptar-se i de sobreviure quan aquella antiga colònia espanyola va passar a ser administrada pels Estats Units i també, més endavant, quan va assolir la seva independència. Va esdevenir per tant una veritable empresa multinacional, amb seu a Barcelona, els llegats de la qual arriben fins avui dia.

Martín Rodrigo y Alharilla, és de Sabadell, llicenciat en Filosofia i Lletres (1992) i  Doctor en Economia (2000) per la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de 1996 és professor d’Història Contemporània de la Universitat Pompeu Fabra, on dona classes a les facultats de  Ciències Polítiques i  d’Humanitats i a l’Escola de Relacions Laborals. També és professor del Màster en Història del Món que imparteix la pròpia Universitat Pompeu Fabra y i ha estat professor del Màster Interuniversitari en Estudis Llatinoamericans (UPF-UB-UAB). Forma part de la Unitat Associada del CSIC per a Estudis d’Àsia i del Pacífic Ha publicat articles en prestigioses revistes acadèmiques tal que Atlantic Studies, Revista de Historia Económica, Revista de Historia Industrial, Historia Social, Revista de Indias, Anuario de Estudios Americanos o Estudios Migratorios Latinoamericanos, entre d’altres. Els seus llibres més recents han estat: Los Goytisolo, una próspera familia de indianos (Madrid, 2016); La marina mercante de vapor en Barcelona (1834-1914) (Barcelona, 2016); i com coautor i coeditor: Negreros y Esclavos, Barcelona y la esclavitud atlántica (siglos XVI-XIX) (Barcelona, 2017) i Cádiz y el tráfico de esclavos. De la legalidad a la clandestinidad (Madrid, 2018). Va ser comissari de la exposició Beyond Tobacco. A bridge between the Philippines and Spain, que va tenir lloc a les instal·lacions del Museo Ayala en Makati (MetroManila, Filipinas), al 2014, com iniciativa de la ambaixada Espanyola a Filipines.

Lloc:   Conferencia en línia, mitjançant la plataforma ZOOM
Hora: 18:30 h  

Cal fer inscripció prèvia al telèfon: 93 780 37 87 o bé secretaria@amctaic.org

Vídeo YouTube 25 de gener de 2021

Dilluns 22 de març de 2021

Fígols les mines. La Consolació - Sant Josep. Esplendor i decadència d'una colònia minera.

La conferència versarà sobre la colònia minera de Fígols: les Mines La Consolació i Sant Josep. Es farà una descripció històrica de la colònia minera des del seu naixement, darrers anys del segle XIX, fins a la seva desaparició als voltants dels anys vuitanta del segle passat. 

Cronològicament es descriurà la infraestructura industrial, s’explicarà els plànols inclinats, rentadors del carbó, tallers, telefèrics, etc. Així com, les cases dels obrers i la majestuosa torre del Sr. Olano, comte de Fígols. Com era la vida social a la colònia: religió, botigues, col·legis, oci, vagues, visites d’autoritats i personalitats importants, fluxos migratoris, famílies que van fer estada, etc.

Jaume Corominas i Camp, de professió delineant mecànic (jubilat). Compromès amb el món de la cultura. Membre de diferents associacions culturals: Associació del Museu de la Ciència i la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya (AMCTAIC), Societat d’Arqueologia del Berguedà, The Miners Lamp Society (Gran Bretanya). Autor i coautor de diferents articles culturals publicats a la revista l’Erol. Autor de la publicació Llums de mina. Coautor del llibre Premses, tines i trulls medievals al Berguedà, nord del Bages i part del Solsonès i coautor del monument en homenatge a les víctimes mortals en accidents a les mines del Berguedà com a promotors, aportació de dades i disseny.

Lloc: Conferència en línia, mitjançant la plataforma ZOOM.
Hora: 18.30 h

Cal fer inscripció prèvia al telèfon: 93 780 37 87 o bé secretaria@amctaic.org

Vídeo YouTube 22 de març de 2021

Dilluns 22 de Febrer de 2021

La indústria aeronàutica a Catalunya. Dels pioners d'Elizalde al Gutmar d'avui.

La indústria aeronàutica espanyola va néixer a Catalunya de la mà d'empreses com Elizalde i "La Hispano Suiza".
Aquest 2021, l´empresa catalana GUTMAR fa setanta anys des de la seva fundació. Setanta anys d'ençà que dos mestres industrials de l´empresa Elizalde, Bernabe Gutierrez i Joan Martorell, amb pocs recursos, però amb passió per la qualitat i la feina ben feta, van arriscar en crear la seva empresa i amb molt d´esforç i treball des de fa més de quaranta anys i fins avui, són proveïdors de 1r nivell dels principals fabricants de la indústria aeronàutica.

El sector aeronàutic té fortes barreres d'entrada tecnològiques, de qualitat i també financeres, però és de les poques indústries d’alt valor afegit que fidelitza la cadena de valor i que la manté tot el cicle de vida del projecte.

Joan Martorell Castillo, enginyer industrial per la UPC i president executiu Grup GUTMAR.
Fins a 2019 ha estat president del Consell de la Delegació Cambra de Comerç de Barcelona a l’Hospitalet de Llobregat.
Des de 1993 i fins a l’actualitat la seva experiència com a docent ha estat la de dirigir projectes de fi de Carrera a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Barcelona (UPC), tutor de becaris estrangers en GUTMAR i ha coordinat cursos pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, així com conferències en universitats, centres de formació professional, Cambra de Comerç i Cercle d’Economia.

Lloc:   Conferència en línia, mitjançant la plataforma ZOOM. Per connectar es necessitarà enllaç, que enviarem més endavant, prèvia inscripció.

Hora: 18.30 h

Cal fer inscripció prèvia al telèfon: 93 780 37 87 o bé secretaria@amctaic.org

Video YouTube 22 de Febrer de 2021

Dilluns 31 de gener de 2022

La Central Tèrmica de Fígols les Mines de l'any 1931. Un edifici excepcional a preservar.

Jaume Corominas i Camp, de professió delineant mecànic (jubilat). Compromès amb el món de la cultura. Membre de diferents associacions culturals: Associació del Museu de la Ciència i la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya (AMCTAIC), Societat d’Arqueologia del Berguedà, The Miners Lamp Society (Gran Bretanya) i recentment ha format l'Associació "Amics del patrimoni cultural de Cercs", que té com a finalitat instar a les institucions competents i propietaris de béns patrimonials a salvaguardar el patrimoni cultural del municipi de Cercs en els àmbits de béns immobles i béns mobles. Autor i coautor de diferents articles culturals publicats a la revista l’Erol. Autor de la publicació Llums de mina. Coautor del llibre Premses, tines i trulls medievals al Berguedà, nord del Bages i part del Solsonès i coautor del monument en homenatge a les víctimes mortals en accidents a les mines del Berguedà com a promotors, aportació de dades i disseny.

Donada la situació sanitària actual la conferència es realitzarà únicament en línia, mitjançant la plataforma ZOOM.
Per participar i obtenir l'enllaç cal fer inscripció prèvia al telèfon: 93 780 37 87 // 638 320 070 o bé a secretaria@amctaic.org

Avís important. Per qüestions de seguretat l'enllaç que us facilitarem és només per ús dels socis i inscrits no es pot publicar a webs ni xarxes socials. Si voleu assistir a la conferència cal fer inscripció prèvia.

 

AMCTAIC Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya
Rambla d'Ègara 270, 08221 Terrassa - 937 803 787 secretaria@amctaic.org