Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de pàgina web. Com configurar

Així mateix, ASSOCIACIO DEL MUSEU DE LA CIENCIA I DE LA TECNICA I D'ARQUEOLOGIA INDUSTRIAL DE CATALUNYA informa a l'usuari que té la possibilitat de configurar el seu navegador de manera que se li informi de la recepció de cookies, podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur.

A continuació li proporcionem els enllaços de diversos navegadors, a través dels quals podrà realitzar aquesta configuració:

On som?
Àrea socis

Per accedir als continguts complets del web és necessari ser soci de l'AMCTAIC

Fer-se soci
Lloc de realització:
Associació d’Enginyers Industrials
de Catalunya
Via Laietana, 39
08002 Barcelona

Hora:
18.30 h
Activitat gratuïta

Per confirmar l’assistència podeu fer-ho a l’adreça secretaria@amctaic.org o al telèfon 93 780 37 87

Coordinat per Assumpció Feliu i Torras

Forum de Patrimoni Industrial

 

Dilluns 28 de març de 2022, a les 18:30h.

Actuacions nacionals d'investigació, recerca i estudi del patrimoni de la societat industrial

Les diferents línies d’investigació i recerca que en els últims anys ha iniciat el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, en diferents formats i llenguatges, ha propiciat que a dia d’avui el MNACTEC lideri un ampli ventall d’actuacions que marquen institucionalment les prioritats i necessitats a potenciar i desenvolupar.

El Pla de Recerca del MNACTEC estructura i determina aquelles formes, tasques i projectes principals d’estudi i investigació entre les múltiples i transversals propostes que se li presenten i proposen. Així, considerant sempre l’amplitud de mires que els nous formats i noves tecnologies actuals ofereixen per a donar a conèixer aquests treballs, podem saber  des de l’ampliació i impuls de l’edició de publicacions de recerca i coneixement fins a la creació d’una Càtedra universitària especialitzada, passant, entre altres, per la realització estructurada de congressos i jornades de referència, els inventaris temàtics i territorials, els treballs d’investigació i recerca encarregats a diferents equips professionals, la participació en projectes internacionals, coedicions o programes d’estudi i posada en valor, la creació de comissions assessores temàtiques institucionals, la elaboració de diferents avaluacions, llibres blancs i plans estratègics sectorials com a centre executiu, institucional i orgànic del Departament de Cultura de la Generalitat fins a la creació d’un Canal propi de ràdio i TV per a la difusió d’aquest coneixement i treball realitzat.

Donar a conèixer tot el treball realitzat, el que s’està fent i el que està previst executar dins d’aquest Pla de Recerca del MNACTEC és el motiu i eix central d’explicació i presentació en aquest Fòrum mensual de l’AMCTAIC.

Jaume Perarnau i Llorens. Doctor en Història de la Tècnica i Patrimoni Industrial per l’École des Hautes Études en Sciences Sociales (París-França) i llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Des de l’any 2013 és director del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC). Amb anterioritat, i des del 1993, ha estat cap de l'Àrea de Conservació, Documentació i Estudis del mateix MNACTEC. També ha exercit de documentalista de diferents quadres de classificació a la secció d'Història Empresarial de l'Arxiu Nacional de Catalunya així com diferents tasques docents en els camps del patrimoni i la Història Econòmica i Empresarial.

Ha publicat diferents llibres i articles referents al patrimoni i la història industrial i tecnològica, ha impartit diferents cursos de formació sobre aquestes matèries a diverses universitats i centres de formació a la vegada que ha participat, també, en diferents congressos i jornades especialitzades. Forma part de diferents comissions assessores i executives relacionades amb el patrimoni industrial, científic i tecnològic i  és membre de diferents organismes i associacions sobre aquestes temàtiques.

Vídeo YouTube

AMCTAIC Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya
Rambla d'Ègara 270, 08221 Terrassa - 937 803 787 secretaria@amctaic.org